Foto: WikipediaNadbiskup Westminstera pozvao je na molitvu za britanskog premijera Borisa Johnsona koji je u ponedjeljak završio na intenzivnoj njezi zbog koronavirusa, donosi National Catholic Register. On se još od nedjelje navečer nalazi u Bolnici svetog Tome jer desetak dana imao simptome bolesti COVID-19 koji nisu popuštali.

Kardinal Vincent Nichols pozvao je na molitvu za premijera na Twitteru. „Premijer Boris Johnson vodi privatnu borbu protiv koronavirusa i potrebne su mu naše molitve. Molimo za njega i one koji trpe, ali i za zdravstvene djelatnike koji se o njima brinu“, napisao je kardinal, inače predsjednik Biskupske konferencije Engleske i Walesa.

Biskup Mark Davies iz Shrewsburyja je za CNA izjavio: „Promatrati premijera kako je omamljen i privremeno nesposoban zbog prijetnje s kojom se svi suočavamo, sigurno nas podsjeća kako smo svi zajedno u ovoj borbi. Pozivam vas da u ovome trenutku svi molimo za njega. Zajedništvo svetaca nas podsjeća kako su svi naši životi povezani. Doktrina, koja ovih dana sjaji u izolaciji, jest upravo zajednička borba.“

Britanski premijer je još 27. ožujka objavio da je pozitivan na koronavirus, ali je nastavio raditi iz samoizolacije. U nedjelju, 5. travnja, zaprimljen je u bolnicu. Sljedećeg dana je iz njegova ureda stiglo priopćenje kako je završio na intenzivnoj njezi.

„Premijer prima sjajnu njegu i želi zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom radu i posveti“, piše u priopćenju. Glasnogovornik premijera je 7. travnja izjavio kako je Johnson zadržao dobro raspoloženje, prima kisik, ali diše samostalno, odnosno bez respiratora.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net