Biskup kolumbijskog grada Buenaventure Rubén Darío Jaramillo Montoya odlučio je poprskati blagoslovljenom vodom cijeli svoj grad, poznat po nevjerojatnoj stopi kriminala, a u tu svrhu unajmit će helikopter, pišu mediji.

Biskup je to najavio u emisiji na radijskoj postaji gdje je gostovao te je pojasnio kako tako želi istjerati zle duhove koji su napali njegov grad i koji su jedan od uzroka ubojstava i ostalog nasilja na njegovim ulicama.

“Preletjet ćemo cijelu Buenaventuru i poškropiti je blagoslovljenom vodom. Želimo tako zazvati Božji blagoslov na grad i očistiti ga od zla koje vlada ulicama”, rekao je Montoya i dodao kako će zbog toga unajmiti vojni helikopter.

Biskup je upozorio kako je ove godine u gradu dosad ubijena 51 osoba, što je 20 osoba više nego prošle godine. Buenaventura je lučki grad koji nadziru paramilitarne gerilske postrojbe, terorizirajući lokalno stanovništvo, pri čemu je policija nemoćna.

“Ovaj grad mora savladati Sotonu i vratiti onaj mir koji smo izgubili s tolikim ubojstvima, korupcijom, krijumčarenjem droge i ostalim zlim činima”, poručio je biskup dodajući kako će taj obred biti veliko svjedočanstvo za mnoge.

Škropljenje blagoslovljenom vodom bit će organizirano na dan 14. srpnja, spomendan sv. Bonaventure, zaštitnika grada.

Goran Andrijanić | Bitno.net