PROTIV NASILJA

Biskup odlučio poprskati cijeli grad blagoslovljenom vodom iz helikoptera

Biskup je pojasnio kako želi blagoslovljenom vodom istjerati zle duhove koji su napali njegov grad i čije se djelovanje vidi u ubojstvima na ulicama

Biskup kolumbijskog grada Buenaventure Rubén Darío Jaramillo Montoya odlučio je poprskati blagoslovljenom vodom cijeli svoj grad, poznat po nevjerojatnoj stopi kriminala, a u tu svrhu unajmit će helikopter, pišu mediji.

Biskup je to najavio u emisiji na radijskoj postaji gdje je gostovao te je pojasnio kako tako želi istjerati zle duhove koji su napali njegov grad i koji su jedan od uzroka ubojstava i ostalog nasilja na njegovim ulicama.

“Preletjet ćemo cijelu Buenaventuru i poškropiti je blagoslovljenom vodom. Želimo tako zazvati Božji blagoslov na grad i očistiti ga od zla koje vlada ulicama”, rekao je Montoya i dodao kako će zbog toga unajmiti vojni helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup je upozorio kako je ove godine u gradu dosad ubijena 51 osoba, što je 20 osoba više nego prošle godine. Buenaventura je lučki grad koji nadziru paramilitarne gerilske postrojbe, terorizirajući lokalno stanovništvo, pri čemu je policija nemoćna.

“Ovaj grad mora savladati Sotonu i vratiti onaj mir koji smo izgubili s tolikim ubojstvima, korupcijom, krijumčarenjem droge i ostalim zlim činima”, poručio je biskup dodajući kako će taj obred biti veliko svjedočanstvo za mnoge.

Škropljenje blagoslovljenom vodom bit će organizirano na dan 14. srpnja, spomendan sv. Bonaventure, zaštitnika grada.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. srpnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi