Trumpova administracija izjavila je kako podržava punu istragu slučaja dr. Ulricha Klopfera u čijem su domu pronađena tijela 2246 pobačenih beba.

Dr. Klopfer, koji je preminuo 3. rujna ove godine, slovio je za najaktivnijeg vršitelja pobačaja u saveznoj američkoj državi Indiani, sve dok mu 2016. godine nije ukinuta liječnička licenca zbog većeg broja propusta, uključujući neprijavljivanje slučaja silovanja djevojčice nad kojom je izvršio pobačaj.

Iz šerifovog ureda u Illinoisu su poručili kako ne vjeruju da je Klopfer pobačaje vršio u svom domu u Illinoisu, te da su tijela beba u Illinois možda bila dovožena iz Indiane.

“Ubijanje tisuća nerođenih beba je jedna stvar, ali čuvanje i gomilanje njihovih tijela poput trofeja je nova razina bolesti”, izjavio je pomoćnik direktora za komunikacije Bijele kuće Judd Deere. “Potrebna je puna istraga kako bi se utvrdilo jesu li počinjeni zločini te je li još netko bio uključen”, dodao je.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence, koji je obnašao funkciju guvernera Indiane, također se na svom Twitter profilu oglasio povodom ovog stravičnog otkrića u domu preminulog. Dr. Klopfera.

“Stravično otkriće 2246 fetalnih ostataka u domu dr. Klopfera u Illinoisu je užasno i trebalo bi šokirati savjest svakog Amerikanca. Dok sam bio guverner Indiane oduzeli smo mu liječničku licencu i usvojili zakon prema kojemu se fetalni ostaci trebaju tretirati s dostojanstvom”, napisao je.

“Njegovi postupci bi trebali biti u potpunosti i temeljito istraženi, ostaci nerođenih trebaju biti tretirani s dostojanstvom i poštovanjem, a ovi branitelji pobačaja bi se trebali sramiti. Uvijek ćemo se zalagati za nerođene”, dodao je Pence.

Prolife udruga Right to Life u svom je priopćenju pozvala državnog tužitelja Indiane, Curtisa Hilla da provede “potpunu istragu svih Klopferovih posjeda kako bi se osiguralo da se pronađu svi ostaci pobačene djece te da ih se pokopa u skladu s istinskim dostojanstvom ljudskog tijela.”

Čini se da je Hill prihvatio poziv, budući da je u priopćenju za javnost istaknuo kako su on i državni tužitelj Illinoisa, Kwame Raoul, “dogovorili suradnju” na ovom slučaju.

Ivo Džeba | Bitno.net