ISPISANA ZLATOM

VIDEO Policija kod krijumčara pronašla Bibliju staru 1200 godina – stranice ispunjene zlatnim simbolima

Biblija stara 1200 godina sastoji se od 34 stranice ispisane te ukrašene zlatnim vjerskim motivima, kao što su križ i Davidova zvijezda

Foto: Shutterstock

U turskoj pokrajini Diyarbakir pronađena je Biblija stara 1200 godina. Policija je u organiziranoj akciji uhitila šestero ljudi, krijumčara vrijednim povijesnim artefaktima, koji su Bibliju planirali prodati u gradu Kayapinaru, donosi Independent.

Stara Biblija se sastoji od 34 stranice ispisane te ukrašene zlatnim vjerskim motivima, kao što su križ i Davidova zvijezda. Biblija je pronađena kod trojice muškaraca koji su je u ponedjeljak pokušali plasirati na ilegalno tržište. Sva šestorica osumnjičenih zadržana su u pritvoru.

Inače, ova pokrajina je poznata po brojnim kršćanskim svetim mjestima, a turske vlasti već dulje vrijeme pokušavaju spriječiti trgovinu vrijednim povijesnim artefaktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske vlasti su također objavile listu vrijednih predmeta, koji su ukradeni iz Sirije, kojom trgovce umjetninama i kolekcionare upozoravaju kako je njima zabranjeno trgovati.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. veljače 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi