Način na koji je jedan salon vjenčanica u blizini engleskog grada Bristola uredio svoj izlog oduševio je društvene mreže. Naime, vlasnici salona su lutku, koja je odjevena u prekrasnu bijelu vjenčanicu, odlučili posjesti na invalidska kolica. Za njihov se potez saznalo kada je Beth Wilson, također osoba s invaliditetom, na svom Twitter profilu objavila fotografiju izloga.

„Možda nas ovo ne bi trebalo toliko radovati, ali ipak se radi o prvom izlogu u kojem je zvijezda lutka u kolicima. Osobe s invaliditetom se često osjećaju nevidljivo jer nisu dovoljno prisutne u medijima, a pogotovo  u modnoj industriji“, napisala je Beth Wilson na Twitteru.

Dodala je kako joj se posebno sviđa cvijeće kojim su invalidska kolica u izlogu ukrašena. „Invalidska pomagala se često prikazuju kao negativne stvari koje ljudi žele sakriti, a ona su ustvari pomagala koja nam daju slobodu“, kaže Beth Wilson.

Vlasnica salona Laura Allen izjavila je za BBC kako ona i njezina sestra Sarah nisu mogle ni pretpostaviti kakvu će reakciju izazvati lutka u njihovom izlogu. Ističe kako svaka žena, bez obzira na svoj izgled i godine, ima pravo na posebno vjenčanje. „Nadam se da će ovaj izlog otkriti ljepotu svake žene koja je donijela radosnu odluku o ulasku u bračni život“, zaključuje vlasnica salona Laura Allen.


Rašeljka Zemunović | Bitno.net