Ova praksa održava se od 2013., odnosno od 40. obljetnice presude Roe protiv Wadea o kojoj je odlučeno 22. siječnja 1973. godine, javlja Nedjelja.ba.

USCCB je napomenula da, iako je Vrhovni sud poništio presudu, potrebni su kontinuirani napori kako bi se djeca i njihove majke zaštitile od tragedije pobačaja. Također su ohrabrili podatcima da je u posljednjih 10 godina devetnica Poštuj život doprla do stotina tisuća ljudi u više od 100 različitih zemalja, prenosi Aleteia.

Prijavu za sudjelovanje u inicijativi “Devet dana za život” moguće je izvršiti na mrežnoj stranici respectlife.org, koja ima opcije za govornike engleskog i španjolskog jezika. Oni koji se prijave svakodnevno će primati e-mail ili tekstualne poruke.

Opća nakana devetnice “Poštuj život” je okončanje prakse pobačaja, ali će svaki dan sadržavati povezanu molitvenu nakanu, kao i razmišljanje, ideje za djelovanje i još mnogo toga. Primjeri molitvenih nakana uključuju: “neka svaka trudnica dobije suosjećajnu brigu i podršku dok njeguje život u svojoj utrobi”, “neka vođe rade na zaštiti svih ljudskih života, u svim fazama i okolnostima”, i slično.