Brazilski nogometaš i vrata nogometnog kluba Liverpool Alisson Becker izabran je u ponedjeljak na FIFA-inoj ceremoniji “The Best” za najboljeg svjetskog golmana u protekloj godini.

Alisson je tom prilikom rekao: “Bez riječi sam… Hvala Bogu što me blagoslovio tom čašću da budem ovdje i primim ovu nagradu.”

Ovo nije prvi puta da je brazilski vratar zahvalio Bogu. Kao katolik redovito to čini nakon svakog uspjeha, nogometnog i životnog.

Mnogima je u sjećanju ostala scena kada je na vrhuncu veličanstvene proslave osvajanja Lige prvaka, nakon pobjede nad Tottenhamom, skinuo dres ispod kojeg se nalazila bijela majica s porukom: “Križ = ljubav”.

Foto: HTV/screenshot

I tijekom te utakmice, kada je Divock Origi zabio drugi gol za Liverpool, Becker je kleknuo na travu, podigao ruke prema nebu te na taj način pokazao svoju zahvalnost Gospodinu. Sljedećeg dana je na Twitteru objavio svoju fotografiju s pobjedničkim pokalom u rukama iznad koje je pisalo: „Bog je ljubav“.

Brazilskog nogometaša inače zovu „Messijem među golmanima“. Rođen je 2. listopada 1992. u brazilskom gradu Novo Hamburgo u obitelji njemačkih doseljenika, a odgajan je kao katolik. Nogometom se počeo baviti u desetoj godini života, a trenutno je i član brazilske nogometne reprezentacije.

Tijekom svoje karijere je već u nekoliko navrata posvjedočio katoličku vjeru. „Ako želiš biti dobar golman, moraš puno raditi. To je ono što ja činim. Moram biti fokusiran na nogomet. Mislim da je vjera također jako važna. Ako vjerujete u Boga, onda znate kako morate dati sve od sebe na terenu i u svemu što činite morate uključiti ljubav“, izjavio je veliki golman.

Tijekom intervjua za mrežnu stranicu svog bivšeg kluba Rome, upitan ima li kakvih rituala prije utakmice, Alisson je odgovorio: “Jedina stvar koju činim je da uperim prst u nebo. Ja sam kršćanin, stoga nisam praznovjerna osoba.”

Kada je na Instagramu objavio da je njegova supruga Natalia Loewe trudna s drugim djetetom, napisao je: „Sretni smo što Vam možemo reći da smo ponovno blagoslovljeni i da nam dolazi druga beba! Kakav predivan poklon od Gospodina“.

Foto: Instagram

*Pročitajte više: Pet vrhunskih nogometaša koji su predani kršćani

Rašeljka Zemunović, Tino Krvavica | Bitno.net