Afrika

Afrika, kontinent koji muče ratovi, sukobi i humanitarne krize, bit će posvećen 14. rujna zaštiti Božjeg milosrđa, objavio je Radio Vatikan.

Dogodit će se to u glavnom gradu Ruande, Kingali, točnije u Svetištu Božjeg milosrđa gdje će se idući mjesec održati III. kongres o milosrđu za Afriku i Madagaskar. Poseban papin izaslanik na kongresu bit će kardinal Laurent Monsengwo Pasinya, nadbiskup Kinšase, grada u DR Kongu.

Tijekom kongresa koji se održava u sklopu Jubileja milosrđa bit će organizirano i hodočašće u Kibeho, svetište koje popularno nazivaju “afričkim Lourdesom”. U tom gradu u Ruandi 1981. dogodila su se ukazanja Marije, jedina koja je Crkva priznala u Africi.

Tada se Marija ukazala učenicama lokalne škole. Učenice su tada imale vizije krvavog pokolja za koje mnogi smatraju da su bila proročanstva budućeg genocida u Ruandi koji se dogodio 1994. i u kojem je ubijeno skoro milijun ljudi. Sam grad također je 1995. bio mjesto krvavih pokolja u kojem je ubijeno 4000 ljudi.

Posvećenje afričkog kontinenta Božjem milosrđu dogodit će se u svetištu u Kibehu, a potom će se moliti i za mir u svijetu.

“Ovaj kongres može nam dati prigodu pomirenja koje će biti ukorijenjeno u Božjem milosrđu. To pomirenje može postati izvorom nade za novu evangelizaciju Afrike”, izjavio je o. Stanisław Filipek, koordinator III. kongresa milosrđa.

Bitno.net