Prije nekoliko dana katoličkim je medijima odjeknula vijest kako je tijelo sluge Božjeg Carla Acutisa, mladića koji je 2006. preminuo od leukemije, pronađeno u neraspadnutom stanju.

Vijest je objavio vicepostulator kauze za proglašenje Carla Acutisa blaženim, vlč. Marcelo Tenorio, koji je kazao kako je vidio slike tijela, ali da ih nije mogao podijeliti.

“Dragi moji, danas mi je majka Carla Acutisa prenijela prekrasnu vijest da je tijelo mladog sluge Božjeg, koji je umro prikazujući svoj život za papu Benedikta XVI., NERASPADNUTO”, napisao je vlč. Tenorio.

Međutim, nekoliko dana nakon ove objave, postulator Acutisove kauze, Nicola Gori, pozvao je na oprez u pogledu preuranjenih izjava o stanju mladićeva tijela.

“U srijedu, 23. siječnja, posmrtni ostaci sluge Božjeg Carla Acutisa, ekshumirani su u skladu s kanonskim zakonom i prebačeni na prikladno mjesto kako bi se pripremili za prenošenje u Svetištu ogoljenja svetog Franje u Asizu, zakazano za 5. i 6. travnja”, napisao je Gori te dodao:

“Svaki sud o stanju očuvanosti tijela je preuranjen, budući da su potrebna ispitivanja koje provodi medicinsko osoblje u tijeku.”

Naknadno se i vicepostulator Tenorio ponovno oglasio o cijelom slučaju te napisao kako je objavio da je tijelo “neraspadnuto, ali bez ikakva autoriteta, jer oni koji će reći je li riječ o čudu su stručnjaci”.

“Dajući vijest o ekshumaciji i stanju tijela, učinio sam to u vlastito ime, bez kanonskog ili znanstvenog autoriteta”, napisao je u Tenorio u novoj objavi.

Carlo Acutis bio je mladi zaljubljenik u računala koji je ljubav prema web dizajnu odlučio posvetiti Bogu, osobito Isusu u euharistiji. Tako je već s 11 godina započeo projekt kojim je htio zabilježiti svako poznato euharistijsko čudo koje se dogodilo u povijesti.

Proučio je i zabilježio 136 euharistijskih čuda te izradio web-stranicu na kojoj je zabilježio svoja otkrića.

Gotovo svakog dana sudjelovao je na misi, molio krunicu, klanjao se Presvetom, a nekoliko dana prije smrti svoj je život posvetio Gospodinu za Crkvu i papu.

Umro je s 15 godina od leukemije. Bilo je to 12. listopada 2006. godine.

Ivo Džeba | Bitno.net