Del Hall je ratni veteran iz američke države Ohio koji će ovu korizmu prežvijeti isključivo na pivi i pritom neće konzumirati nikakvu krutu hranu. On objašnjava kako je ustvari odlučio preuzeti korizmenu praksu njemačkih redovnika iz 17. stoljeća, donosi Church Pop. Njemački redovnici su u gradu Einbeck razvili specifičnu vrstu tamnog piva s visokim udjelom alkohola.

Redovnici su ga koristili kao posno pivo, odnosno „Lentbier“, jer je taj napitak bio izuzetno hranjiv i visoko kaloričan. Kasnije su osmislili još hranjiviju verziju posnog piva koju su nazvali Doppelbock i „tekući kruh“.

Priča kaže kako redovnici nisu bili sigurni smiju li tijekom korizme konzumirati omiljeno pivo, pa su otputovali u Rim kako bi od Pape zatražili odobrenje za ovakav oblik posta. Međutim, na putu prema Rimu pivo se pokvarilo, pa je Papi njegov okus bio toliko odbojan da je redovnicima odobrio post.

Dell Hall kaže kako je prije znao postiti samo o vodi, ali taj post je trajao samo četiri dana. Siguran je kako će ovaj Uskrs dočekati konzumirajući isključivo pivo. „Ja sam ipak vojni veteran koji je otrčao maraton. Već sam si prije zadavao velike izazove, ali ovaj je najozbiljniji”, kaže. Dodaje kako će tijekom posta redovito provjeravati svoje zdravstveno stanje.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net