Foto: Screenshot

Oko 150.000 ljudi sudjelovalo je u Hodu za život održanom ove nedjelje u Buenos Airesu, obilježavajući tako Dan nerođenog djeteta, te pronoseći poruku o svetosti svakog ljudskog života, objavili su organizatori manifestacije.

Jedan od glavnih ciljeva Hoda održanog pod geslom “Spasite ih oboje” bio je odbacivanje pobačaja, te poziv na sveobuhvatna rješenja koja će uzeti u obzir dostojanstvo i majke i djeteta.

Obilježavanje Dana nerođenog djeteta je u Argentini uvedeno 1998. godine, nakon čega su po uzoru na nju i brojne druge zemlje Latinske Amerike počele obilježavati taj dan.

Ovogodišnji argentinski Hod za život istovremeno je održan u dvjesto gradova diljem zemlje, a posebno je značajan u kontekstu činjenice da je predsjednik Mauricio Macri dao zeleno svjetlo za raspravu o pobačaju u državnom senatu, što je prvi put da je mjera pobačaja došla do te faze.

Iako su katolički biskupi sudjelovali u događanju, kako svojim prisustvom tako i putem društvenih mreža, događaj nije organizirala Katolička Crkva nego različite civilne i vjerske organizacije koje se bore za zaštitu života.

Na središnjoj manifestaciji u glavnome gradu Argentine skupina liječnika pročitala je i pro-life manifest u kojem je, između ostalog, stajalo:

“Naštetiti živom ljudskom biću na bilo koji način s namjerom okončanja njegova života ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati medicinskim činom.”

“Država, kao niti itko drugi, ne može prisiliti bilo kojeg zdravstvenog djelatnika da sudjeluje u radnjama koje se protive njegovoj savjesti”, istaknuli su liječnici.

Ivo Džeba | Bitno.net