Time

Lista broji točno sto imena iz područja istraživača i vizionara, lidera, sportaša, a u dijelu “Svjetionici duha” našlo se mjesta za 16 osoba koje su odbacile strast politike i primamljivost bogatstva te su odlučili slijediti tihi put na koji ih je pozivala duša. Među njima je čak sedam ličnosti vezanih uz katoličku vjeru: AbrahamIsus Kristsv. Petarsv. Franjo Asiškibl. Majka Terezijasv. Augustin bl. Ivan Pavao II. 

“Kršćani vjeruju da je Isus Krist Bogočovjek – čovjek koji je propovijedao o ljubavi, poniznosti i milosrđu, dok njegova čuda pokazuju njegovu božansku narav”, piše magazin “Time” ističući kako se tijekom povijesti vijest o Isusovoj smrti i uskrsnuću proširila zahvaljujući njegovim učenicima i sljedbenicima. Kristov poziv još je uvijek aktualan i snažan, zaključuje Time, jer u 2012. godini čak tri od sedam milijardi stanovništva sebe opisuje kao njegova nasljedovatelja.

Vjera ti je bitna? Pridruži nam se:

Svecem za svako vrijeme i za sve godine “Time” naziva sv. Franju Asiškog. On se našao na njihovom popisu jer je tijekom 1960-ih postao ikona mladih koji su štovali njegovo siromaštvo i poniznost, njegovu radosnu povezanost s prirodom i životinjama. “U današnjem vremenu, on ostaje tiha prisutnost u mnogim životima, kamena figura skrivena usred zelenila u tisućama vrtova diljem svijeta”, zaključuje “Time”.

Na listi i dvoje blaženika

Među sto imena mogu se naći i dvoje blaženika Katoličke crkve koji su živjeli u prošlom stoljeću: Majka Terezija čija će se 15. obljetnica smrti obilježili za nekoliko dana te papa Ivan Pavao II. O njemu “Time” piše: “Iako crkveni liberali ističu njegovu konzervativnost u doktrinalnim pitanjima, Ivan Pavao je oživio Crkvu, pronio nezaboravne poruke milijunima ljudi, poštivao je druge religije… Trenutačno se čeka njegovo proglašenje svetim, a dive mu se i milijuni koji ne dijele njegovu vjeru”.

Autor: Ivan Tašev

Preuzeto s portala Pastoralmladih.hr