“Gospođo Pelosi, već desetljećima izdajete i pogrešno interpretirate katoličku vjeru kao i vaše dužnosti kao javnog službenika. Dosta nam je. Ili slijedite svoje obveze koje imate kao katolkinja i političarka, ili budite iskreni i odrecite ih se javno”, to je glavna misao oštroga pisma koje je o. Frank Pavone uputio američkoj političarki iz Demokratske stranke Nancy Pelosi. Pelosi, bivša čelnica Zastupničkog doma kongresa, više se puta deklarirala kao katolička vjernica koja, međutim, istodobno daje potpuno podršku pravu na abortus i protiv je njegova ograničenja.

S takvim stavovima ona u Demokratskoj stranci, nekada političkoj organizaciji koja je imala skoro ekskluzivnu političku potporu američkih katolika, nije usamljena. Potpredsjednik SAD-a Joe Biden još je jedan političar koji se deklarira kao katolik, ali svoju vjeru, kaže, odvaja od političke sfere u kojoj potpuno podržava pravo na pobačaj. Ovakvo ponašanje razlučuje jedan dio klera u SAD-u, pa  i o. Franka Pavonea, čelnika pro-life udruge Svećenici za život. Zato je napisao pismo političarki i to nakon nedavne situacije u kojoj je jedan novinar pitao Pelosi kakva je moralna razlika između abortusa koje je dr. Kermit Gosnell radio nad bebama starim 23 tjedna i legaliziranog kasnog abortusa koji postoji u nekim američkim državama. Pelosi je na pitanje reagirala negativno, te novinaru rekla da ne želi raspravljati o tome, jer on ima “svoj politički cilj i ne želi čuti odgovor”.

“Umjesto da odgovorite na pitanje, napali ste novinara i osudili ste ga bez razloga. Izbjegavajući odgovor na tako važno pitanje vi ste se, kao i puno puta prije, ismijavali sa svojom katoličkom vjerom”, napisao je o. Pavone u pismu čiji je sadržaj objavio i na internetskoj stranici svoje udruge.

“Ili budite poslušni moralnom učenju Crkve kojoj pripadate, ili je jednostavno napustite”, oštro je Pavone poručio demokratkinji.

Josip Ravlić | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]