Tamara Peterson, supruga poznatog kanadskog psihologa Jordana Petersona, objavila je kako se uključila u proces priprave odraslih za primanje sakramenata inicijacije u Katoličku Crkvu.

Peterson je o svojem putu prema Katoličkoj Crkvi govorila u razgovoru za američki Catholic Register.

Kazala je da je odgojena u protestantskoj obitelji, ali nakon što su njezini roditelji prestali pohađati crkvu, ostala je bez vjerskog vodstva.

Godine 2015. utvrđen joj je rak bubrežnih stanica. Tamarino zdravstveno stanje bilo je vrlo kritično, uz liječničku procjenu kako joj je ostalo još 10 mjeseci života.

Tijekom višekratnih boravaka u bolnici Tamaru je posjetila prijateljica i obraćenica na katoličantvo Queenie Yu koja joj je donijela krunicu koju je blagoslovio papa Franjo i podučila je kako da ju moli.

Idućih pet tjedana, Yu je redovito posjećivala Tamaru kako bi zajedno molili krunicu, a Tamara je o svojem iskustvu molitve i boravka u bolnici kazala:

“Kroz svoju bolest pronašla sam Boga. Što bi moglo biti bolje od poznavanja vlastitog Stvoritelja?”

“Noću bih se budila i molila Gospodnju molitvu sve dok ne bih ponovno zaspala. Nisam si dopustila da brinem. Uglavnom sam molila cijelu noć osim ako nisam spavala”, ispričala je Tamara, koja je koristila i svoj YouTube kanal kako bi podučila gledatelje molitvi krunice.

Njeno zdravstveno stanje zahtijevalo je višestruke operacije, a uoči jedne od njih katolički svećenik, vlč. Eric Nicolai, predložio je Tamari da izmoli devetnicu svetom Josemariji Escrivi, utemeljitelju Opusa Dei.

Petog dana devetnice i na sam dan predviđen za operaciju, liječnici su Tamaru iznenadili viješću da se njeno zdravstveno stanje značajno popravilo te da više ne treba operaciju.

Komentirajući ulazak svoje supruge u Katoličku Crkvu, Tamarin suprug Jordan povezao je taj događaj s bračnim zavjetom prilikom kojeg su jedno drugome obećali da će biti predani istini:

“Ovo je produžetak onoga što joj se dogodilo posljednjih godina i zavjeta koji je dala kad je prvi put odlučila da ćemo se vjenčati. Ključno je posvetiti se istini.”

“Ona nastoji biti usmjerena prema najvišem. Ako nekoga voliš i on pokušava biti usmjeren prema najvišem, sretan si zbog toga”, kazao je Jordan Peterson.