Gay

Španjolski sudac Antonio Cervera u obrazloženju izrečenom prošli tjedan pojasnio je kako je proučio sadržaj biskupove homilije, te da u njoj nije pronašao nikakve osnove za podizanje krivične prijave protiv njega.

“Cjelovita analiza biskupovih riječi pokazuje da on nije pozivao na diskriminaciju, mržnju ili nasilje prema homoseksualnim osobama. Također, u njegovoj propovijedi nije bilo uvredljivih sadržaja za homoseksualne osobe”, rekao je Cervera i nastavio: “Biskup je kritičan prema homoseksualcima, ali ne poziva na njihovu diskriminaciju”.

Španjolski sudac rekao je kako “biskup homoseksualnost tretira kao “neurednu sklonost” na što ima svako pravo u svjetlu svojih vjerskih uvjerenja i slobodu njihova izražavanja. To izražavanje nije jednako pozivu na diskriminaciju ili mržnji prema homoseksualnoj populaciji”.

Vjera ti je bitna? Klikni like i pridruži nam se:

Propovijed španjolskog crkvenog velikodostojnika bila je emitirana na državnoj televiziji, a nakon nje nekoliko udruga za gay prava podiglo je prijavu protiv njega, istodobno lansirajući kampanju u lijevim i liberalnim medijima kojoj je za cilj bila potpuna diskreditacija biskupa.

Biskup Juan Antonio Reig Pla pozdravio je presudu i rekao kako ona “ne brani samo slobodu govora, nego i vjerske slobode koje su u Španjolskoj ugrožene”.

“Postoje pojedini mediji i lobiji koji te slobode žele ograničiti pod svaku cijenu. Dobiva se dojam o organiziranoj strategiji koja za cilj ima napade na članove Katoličke crkve”, rekao je biskup.

G.A. | Bitno.net

Foto: Shutterstock.com