Indijska časna sestra – koja je prošloga tjedna bila brutalno napadnuta i silovana – oprašta počiniteljima zlodjela i moli za njih – prenio je u razgovoru za Radio Vatikan kardinal Baselios Cleemis, predsjednik Indijske biskupske konferencije, govoreći o susretu sa 72-godišnjom redovnicom, koja se u bolnici oporavlja od napada.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

U subotu, 14. ožujka 2015., skupina je provalnika opljačkala samostan i školu koje vode časne sestre Isusa i Marije u gradu Ranaghat, u indijskoj državi Zapadni Bengal. Nakon što ih je stara redovnica pokušala zaustaviti, provalnici su je napali i silovali.

Govoreći o susretu s časnom sestrom, kardinal Cleemis je rekao da je za njega to bio trenutak dubokog nadahnuća, jer je sestra oprostila svojim napadačima. „Rekla je da je u miru i da moli za sve, uključujući zločince“ – ispričao je, dodajući da ga je najviše dirnulo kada mu je rekla: ‘Ono što mi se dogodilo donijet će blagoslov Crkvi, ne samo u Indiji, već svugdje.’“ To je za mene dokaz da uskrsli Gospodin radi čudesna djela – kazao je kardinal dodajući da je posjetio napadnuti samostan, razgovarao i molio sa sestrama.

Indijski ministar urbanizacije nazvao je napad na samostan „silovanjem čovječanstva“ te potvrdio da je ministarstvo uz sestre i spremno pružiti svaku vrstu pomoći. Policija u pritvoru trenutačno drži 10 osoba koje su osumnjičene za povezanost s napadom.

RV | Bitno.net