Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska u utorak 29. listopada s početkom u 18 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14), organizira okrugli stol na temu “Savjest u prizivu savjesti”.

Iz udruge poručuju kako okruglim stolom žele potaknuti javnu raspravu o prizivu savjesti iz različitih perspektiva: pravne, filozofske i medicinske, stoga će na okruglom stolu govoriti: prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac (Pravni fakultet u Zagrebu), prof. dr. sc. Hrvoje Jurić (Filozofski fakultet u Zagrebu), prim. dr. med. Boris Ujević (KB Sveti Duh) i predstavnik pučke pravobraniteljice.

Cilj okruglog stola je okupiti stručnjake iz raznih područja na temu priziva savjesti u medicini koji će svojim znanjem i iskustvom navedenu tematiku približiti publici te na argumentiran i konstruktivan način pridonijeti razumijevanju ove teme u društvu.

Temu priziva savjesti u nizu od četiri eseja na ovom je portalu detaljno izložio direktor za partnerstva u Europskom ogranku Svjetskog saveza mladih Hrvoje Vargić.

Bitno.net