school-bus

Vozači i vozačice školskih autobusa u američkom gradu Houstonu kažnjeni su jer su koristili radio uređaje u svojim vozilima kako bi se zajedno molili za kolegicu kojoj je 12-ogodišnja kći poginula u prometnoj nesreći, nakon čega je u SAD-u krenula rasprava o opravdanosti takvog poteza školskih vlasti.

Uprava Neovisne školske oblasti Houston (HISD- koja je najveća školska oblast u Teksasu i sedma po veličini u SAD-u, a neovisna je od lokalnih vlasti) kaznila je pet vozača školskih autobusa sa disciplinskim opomenama jer je njihova molitva, tvrde, bila uporaba “službene opreme u privatne svrhe”. Molitvena nakana vozača bila je za njihovu kolegicu kojoj je 12-ogdišnja kći preminula u bolnici nakon što ju je udario automobil dok se vraćala kući. Kolege ožalošćene majke odlučili su stvoriti molitveni lanac za nju, a nakon što im je uprava HISD-a odbila dati prostoriju u tu svrhu odlučili su moliti se zajedno preko radio veze. Uprava je to saznala i kaznila ih opomenama zbog kojih bi u budućnosti, ako traže novi posao, mogli imati problema.

U utorak su se kažnjeni vozači i njihove kolege okupili ispred uprave HISD-a i tražili da im se izrečene opomene povuku.

“Ne tražimo nikakve posebne usluge, samo pravdu. I tražimo da uprava pravdeno tretira karijere i reputacije kažnjenih”, rekao je pastor Bill Lawson iz lokalne baptističke crkve koji se pridružio vozačima u prosvjedu.

“Ovo je bio jedini način na koji smo mogli podržati jedni druge. Molitvom Bogu.”, rekla je novinarima kažnjena vozačica Debra McDonald.

HISD je izdao priopćenje u kojem je ponovio kako cijeni intenciju svojih zaposlenika, ali i da su oni prekršili sigurnosna pravila tvrtke.

G. An. | Bitno.net