Bono

Poznati pjevač grupe U2 Bono Vox doputovao je 16. studenoga u Vatikan kako bi zahvalio Crkvi na njezinu doprinosu u kampanji opraštanja inozemnog duga najnerazvijenijim zemljama svijeta. Zahvaljujući otpustu duga, zemlje će od sada moći ulagati u obrazovanje djece.

U petak je Bono proveo gotovo sat vremena s kardinalom Peterom K. Turksonom, predsjednikom Papinskog vijeća za pravdu i mir, s kojim je dogovorio buduću suradnju na sličnim projektima, javlja Radio Vatikan.

Godine 2000. Crkva je bila važan podupiratelj kampanje “Drop the Dept” (Odbaci dug) koja je nastojala potaknuti zemlje Prvog svijeta da oproste dugove najsiromašnijim zemljama Trećeg svijeta. Bono, koji je poznat po svojem aktivizmu za najsiromašnije, bio je jedna od vodećih figura u kampanji.

„Uspjeh ove inicijative dokazuje činjenica da je 52 milijuna djece dobilo priliku za školovanje“, rekao je Bono. Naglasio je da Crkva zaslužuje “ogromno priznanje” za svoju ulogu u oprostu duga, te da katolici trebaju biti svjesni kako je njihova vjera bila ključna u tim nastojanjima.

Bono je za Radio Vatikan izjavio: “Smatram da Crkva još uvijek nije dovoljno informirala ljude o dobru koje je učinila.”

Z.Ć. | Bitno.net