Katolička crkva u Njemačkoj donijela je konačnu i nepovratnu odluku da proda Weltbild, izdavački koncern u vlasništvu dvanaest njemačkih biskupija, koji je došao u središte skandala zbog objavljivanja i distribuiranja knjiga nespojivih s vjerom i kršćanskim moralom, o čemu smo opširno izvijestili u članku Slučaj Weltbild: Njemački vjernici „osvijestili“ biskupe. Papa se pridružio svojim upozorenjem.

Crkvena odluka je obznanjena iz same izdavačke kuće, inače jedne od najvećih u Njemačkoj, s preko 6.400 zaposlenih i godišnjim prihodom od 1,6 milijardi eura.

Ovaj tjedan se na zajedničkom sastanku našlo dvadeset sedam njemačkih biskupa kako bi izvršili pritisak na dvanaest biskupija suvlasnica Weltbilda da prodaju taj koncern. Odluka o prodaji je očekivana, posebice nakon što je menadžment Weltbilda u svojim izjavama nastavio zastupati stajalište da je legitimno objavljivati sve ono što tržište traži.

Nakon odluke njemačkih biskupija suvlasnica da prodaju Weltbild, uprava koncerna sa sjedištem u Augsburgu, priopćila je da s odobravanjem prihvaća odluku biskupa i da će promjenu vlasništva “provesti bez odgode”.

Vatican Insider/Bitno.net