Kako prenosi agencija Fides, muslimanski su mladići na putu prema džamiji Naumana najprije zaustavili zato što je kršćanin, a potom pretukli, zalili benzinom i zapalili.

– Nisam prepoznao mladiće koji su me napali. Počeli su me tući nakon što sam rekao da sam kršćanin. Pokušao sam pobjeći, ali su me ulovili i zalili benzinom – rekao je nesretni dječak u razgovoru s policijom.

Nakon što su ga zapalili, Nauman se bacio u pijesak, a prolaznici koju su ga vidjeli pritekli su mu u pomoć, te pozvali hitnu službu.

– Snažno osuđujemo ovaj ozbiljan zločin iz mržnje prema vjeri. Odmah smo poslali izvješće premijeru Punjaba g. Ahahbazu Šarifu  – izjavio je za Fides kršćanski odvjetnik i borac za ljudska prava Sardar Mushtaq.

Ravnatelj pakistanskog Centra za pravnu pomoć Nasir Saeed u dopisu agenciji Fides napisao je kako su kršćani u Pakistanu sve ugroženiji i žive u stalnom strahu za svoje živote unatoč jamstvima pakistanskog premijera Nawaza Šarifa.

Podsjetimo, u istoj je pakistanskoj pokrajini krajem prošle godine razbješnjela gomila mučila, a potom spalila kršćanski bračni par nakon što su ih optužili za blasfemiju jer je netko u njihovu smeću navodno našao spaljene ostatke Kurana.

Pripadnici vjerskih manjina u pokrajini Punjab vrlo često bivaju optuženi za blasfemiju, a jedan dio pakistanske javnosti sve češće upozorava kako se kontroverzni zakon o blasfemiji vrlo često koristi kao sredstvo obračuna s ljudima druge vjere, uz lažne optužbe.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net