Kako prenosi agencija Fides, dječak je zadobio teške opekline na 55% tijela, a unatoč nastojanjima liječnika bolnice u Lahoreu, tijelo jednostavno nije izdržalo.

– Mnogo puta u prošlosti nevini kršćani bili su spaljivani: masovni napad na kršćane u Gojri, Shantinagaru ili na kršćanski bračni par živ spaljen u studenom 2014. Ovaj događaj pokazuje svu mržnju koja je prisutna u našem društvu. Moramo raditi na dijalogu i skladnom životu vjernika različitih religija – rekao je za Fides dominikanac o. James Channan, ravnatelj „Centra za mir“ iz Lahorea. O. James dodao je i kako kršćani prolaze kroz najgore razdoblje u pakistanskoj povijesti, te prozvao aktualnu vladu upitavši: gdje je pravda?

– Molimo za dječaka i njegovu obitelj. Teško je vjerovati da netko može ubiti dijete zbog njegove vjere. To je vrlo zabrinjavajuće. Kultura nekažnjavanja mora završiti, a vjerskim manjinama moraju biti zajamčena sva prava građana Pakistana – kazao je Mervyn Thomas, ravnatelj Centra za kršćansku solidarnost.

Premijer Punjaba Shahbaz Sharif pozvao je policiju da što prije uhiti odgovorne.

M. V.|Bitno.net