Više od petsto dana preostalih do sljedećeg Svjetskog susreta mladih u Rio de Janeiru, skratilo je dugo iščekivano predstavljanje logotipa nadolazećeg susreta. Organizatori su 7. veljače otkrili vizualni identitet susreta te je tako mali, ali važan dio priprema priveden kraju.

Logo

Uradak 25-godišnjeg Gustava Huguenina osvojio je ocjenjivački žiri. U svoj koncept Gustavo je odlučio uklopiti lik kipa Krista Otkupitelja, svjetskog simbola Brazila, lik učenika te referencu na nacije svijeta. “Učenik je zastupljen u obliku srca, jer je on taj koji unosi Krista u svoje srce, dok su nacije zastupljene kroz oblik koji podsjeća na Rio de Janeiro koji će u drugoj polovici srpnja 2013. biti srce svijeta za mlade ljude, za mlade katolike i zaželjet će im dobrodošlicu”, stoji u objašnjenju logotipa.

Bijeli križ u gornjem lijevom kutu simbolizira hodočasnika u Brazil, zemlju Svetog križa. Žuta boja u sredini ispunjava lik Krista Otkupitelja, ambasadora Svjetskog dana mladih. Zeleni dio loga i bojom i izgledom predstavlja brdo zvano Glava šećera (Pão de Açúcar), prirodno obilježje grada domaćina susreta. Obala Rio de Janeira zastupljena je u plavoj boji i valovitim donjim predjelima loga.

Kako izvještava Ured za mlade HBK, na predstavljanju se okupilo dvjestotinjak uzvanika, među kojima su bili brazilski biskupi, gradonačelnik Rio de Janeira, guverner i predstavnici vlasti savezne države Rio de Janeiro te druge javne osobe.

Pastoralmladih.hr