VIJEST KOJA JE ODUŠEVILA MNOGE

Poznati ginekolog predao Papi instrumente kojima je vršio pobačaje

Čitava Talijanska udruga katoličkih ginekologa i opstetričara se zbog toga raduje, jer ovo svjedočanstvo pokazuje da je Božje milosrđe za sve, te da tamo gdje se više napušta grijeh, to više izobiluje milost!

Poznati ginekolog predao Papi instrumente kojima je vršio pobačaje

Na audijenciji pape Franje za predstavnike Međunarodnog saveza katoličkih liječničkih udruga, održane u Vatikanu u petak, 20. rujna 2013., u svojstvu dopredsjednika Talijanske udruge katoličkih ginekologa i opstetričara (AIGOC) sudjelovao je i dr. Antonio Salvatore Maria Oriente, koji je prošle godine u organizaciji građanske udruge Vigilare u Hrvatskoj sudjelovao na nizu tribina o pitanju umjetne oplodnje.

Dr. Oriente je tijekom audijencije Svetom Ocu predao instrumente kojima je prije mnogo godina osobno obavljao abortuse, a papa Franjo ga je blagoslovio i rekao mu: „Hrabro, sada radi za Život!“.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Talijanska udruga katoličkih ginekologa i opstetričara tom je prigodom na svojoj Facebook stranici objavila:

Jutros prigodom audijencije koju je Papa udijelio katoličkim ginekolozima i liječnicima (MATER CARE INTERNATIONAL, AMCI, AIGOC), dr. Antonio Oriente (dopredsjednik AIGOC-a) u ruke pape Franje predao je kirurške instrumente smrti koje je koristio dok je vršio abortuse, sa značenjem pročistiti, s nakanom otkupljenja, ne samo svoju prošlost, nego i prošlosti svih onih liječnika koji su susrevši Božju milost promijenili svoje ponašanje smrti i postali ‘branitelji života’.Čitava Talijanska udruga katoličkih ginekologa i opstetričara se zbog toga raduje, jer ovo svjedočanstvo pokazuje da je Božje milosrđe za sve, te da tamo gdje se više napušta grijeh, to više izobiluje milost!

O svom susretu s Papom, dr. Oriente je na svom facebook profilu ostavio nekoliko objava:

„Tata Franjo je položio ruke na mene i blagoslovio me davši mi mandat evangelizirati Pro-Vita. Predao sam mu kirurške instrumente kojima sam vršio abortuse prije mog obraćenja. Uzeo ih je obećavši mi da će nad njima moliti, te mi je zahvalio“.

„Mandati u sveopćoj Crkvi kao i svi zadaci i službe povjereni bilo kojem naslovu i razini, zadaci su služenja i želim to ponoviti, samo i isključivo „SLUŽENJA“, i daju se da bi se služilo upravo Gospodinu i braći, svatko sa svojim prepoznatim karizmama i vlastitim osobitostima, a ne da bi se uzoholilo, steklo odobravanja ili se “NADIMALO” poput pauna; isto vrijedi i za mene, poniznog služitelja Života.“

„Radost katoličkih ginekologa što nas je papa Franjo primio na privatnoj audijenciji i moja osobna što sam bio s njim, kao i to što smo dobili potvrdu za službu koju zajedno s braćom katoličkim liječnicima AIGOC-a svakodnevno činimo na nacionalnoj i međunarodnoj razini sa svim stvarnosti koje daju vlastiti doprinos ovom poslanju. Hvala, papa Franjo.“

Verica Kraš Villa | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 24. rujna 2013.

Možda vam se svidi