Poznati ginekolog predao Papi instrumente kojima je vršio pobačaje

Na audijenciji pape Franje za predstavnike Međunarodnog saveza katoličkih liječničkih udruga, održane u Vatikanu u petak, 20. rujna 2013., u svojstvu dopredsjednika Talijanske udruge katoličkih ginekologa i opstetričara (AIGOC) sudjelovao je i dr. Antonio Salvatore Maria Oriente, koji je prošle godine u organizaciji građanske udruge Vigilare u Hrvatskoj sudjelovao na nizu tribina o pitanju umjetne oplodnje.

Dr. Oriente je tijekom audijencije Svetom Ocu predao instrumente kojima je prije mnogo godina osobno obavljao abortuse, a papa Franjo ga je blagoslovio i rekao mu: „Hrabro, sada radi za Život!“.

Talijanska udruga katoličkih ginekologa i opstetričara tom je prigodom na svojoj Facebook stranici objavila:

Jutros prigodom audijencije koju je Papa udijelio katoličkim ginekolozima i liječnicima (MATER CARE INTERNATIONAL, AMCI, AIGOC), dr. Antonio Oriente (dopredsjednik AIGOC-a) u ruke pape Franje predao je kirurške instrumente smrti koje je koristio dok je vršio abortuse, sa značenjem pročistiti, s nakanom otkupljenja, ne samo svoju prošlost, nego i prošlosti svih onih liječnika koji su susrevši Božju milost promijenili svoje ponašanje smrti i postali ‘branitelji života’.Čitava Talijanska udruga katoličkih ginekologa i opstetričara se zbog toga raduje, jer ovo svjedočanstvo pokazuje da je Božje milosrđe za sve, te da tamo gdje se više napušta grijeh, to više izobiluje milost!

O svom susretu s Papom, dr. Oriente je na svom facebook profilu ostavio nekoliko objava:

„Tata Franjo je položio ruke na mene i blagoslovio me davši mi mandat evangelizirati Pro-Vita. Predao sam mu kirurške instrumente kojima sam vršio abortuse prije mog obraćenja. Uzeo ih je obećavši mi da će nad njima moliti, te mi je zahvalio“.

„Mandati u sveopćoj Crkvi kao i svi zadaci i službe povjereni bilo kojem naslovu i razini, zadaci su služenja i želim to ponoviti, samo i isključivo „SLUŽENJA“, i daju se da bi se služilo upravo Gospodinu i braći, svatko sa svojim prepoznatim karizmama i vlastitim osobitostima, a ne da bi se uzoholilo, steklo odobravanja ili se “NADIMALO” poput pauna; isto vrijedi i za mene, poniznog služitelja Života.“

„Radost katoličkih ginekologa što nas je papa Franjo primio na privatnoj audijenciji i moja osobna što sam bio s njim, kao i to što smo dobili potvrdu za službu koju zajedno s braćom katoličkim liječnicima AIGOC-a svakodnevno činimo na nacionalnoj i međunarodnoj razini sa svim stvarnosti koje daju vlastiti doprinos ovom poslanju. Hvala, papa Franjo.“

Verica Kraš Villa | Bitno.net