Kirsten Powers, novinarka

Tijekom Papina nedavnog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama isplivala je jedna zanimljiva priča. Naime Kirsten Powers, američka novinarka i bivša dužnosnica u Clintonovoj administraciji, prihvatila je katoličanstvo nakon nekoliko godina provedenih u protestantskim zajednicama.

Novinarka FOX Newsa i dopisnica nekoliko medija, među kojima su USA Today i Newsweek, odgajana je kao episkopalka, ali je većinu života bila ateistica. Prije nekoliko godina, kako sama kaže, počela je čitati Bibliju i moliti s tadašnjim dečkom, da bi potpuno obraćenje doživjela na putovanju kada je imala osoban susret s Isusom.

„Nikada neću zaboraviti kako stojim ispred apartmana na Upper East Side i govorim sama sebi – ‘Istina je, sve je potpuna istina’“, napisala je Kirsten 2013. za Christianity Today.

Međutim samo desetak dana nakon što je Sveti Otac napustio SAD, Kirsten je prihvatila puninu vjere objavivši to uživo na FOX-ovoj emisiji ‘The Five’.

„Sutra navečer u 19 sati, postat ću katolkinjom“, rekla je gledateljima.

Kako prenosi Christianity Today, više od 100 000 osoba godišnje pridruži se Katoličkoj Crkvi u SAD-u. Oko 7% svih američkih katolika (postotak je još veći ako govorimo o aktivnim katolicima) čine obraćenici.

Tino Krvavica, Christianity Today | Bitno.net