Povezanost majke i djeteta posebna je, a ljubav između njih nepremostiva. Još jedan dokaz za ovu tvrdnju dolazi iz Velike Britanije gdje je majka Jennifer Lawson posljednji put poljubila svoju kćer Alice. Ili se tako barem činilo. Alice se probudila, a Jennifer je povjerovala u čuda.

Obitelj

Britanka Jennifer Lawson, sa suzama u očima gledala je svoju kćer kako nepomično leži na bolničkom krevetu prikovana za respirator. Doktori su rekli kako više nema nade, a dobila je zadnju priliku vidjeti kćer. Malena Alice bolovala je od najtežeg oblika meningitisa i zatajenja bubrega, a nakon moždanog udara više nije bilo bolničke nade u spas djeteta.

– Liječnici su mi rekli da više nikad neće moći samostalno disati. Pokušavala sam sama sebi priznati da je više nema na ovom svijetu i da tu samo leži njeno malo tijelo. Nije išlo – kazala je Jennifer.

Drhtavom rukom privila je Alicinu glavu na svoje grudi. Suze su se slijevale niz umorno lice i vlažile čelo na koje joj je majka utisnula poljubac.

– Govorila sam joj da sam na nju beskrajno ponosna, da je bila pravi borac i da se sada mora odmoriti. Osjetila sam njenu toplinu, a obrazi su joj postali ružičasti. Izgledala je kao beba koja spava – prisjeća se Jennifer. Kad su joj isključili aparat, Alice je, na nevjericu svojih roditelja i osoblja, počela samostalno disati.

Klikni like i pridruži nam se:

Nakon dvije i pol godine otkako se malena Alice spasila s ruba smrti, ponosna majka Jennifer prepričala je kako se osjećala kada je djevojčica otvorila oči.

– Bili smo presretni! Osjećali smo da svjedočimo čudu – rekla je Jennifer.

Malena Alice još osjeća posljedice moždanog udara i bolesti, ali živa je! Jedna joj je noga kraća od druge zbog čega treba pomoć pri hodanju te ponovno uči govoriti i pohađa posebnu školu.

– Svaki korak je razlog za slavlje. Uči brojiti. Vozi se na posebno prilagođenu biciklu, njene slike krase zid, a njen smijeh ispunjava kuću. Suprug Phil i ja zovemo je našim malim čudom i sretni smo što je s nama – kaže Jennifer.

Preuzeto s portala Dnevno.hr