Obitelj

Britanka Jennifer Lawson, sa suzama u očima gledala je svoju kćer kako nepomično leži na bolničkom krevetu prikovana za respirator. Doktori su rekli kako više nema nade, a dobila je zadnju priliku vidjeti kćer. Malena Alice bolovala je od najtežeg oblika meningitisa i zatajenja bubrega, a nakon moždanog udara više nije bilo bolničke nade u spas djeteta.

– Liječnici su mi rekli da više nikad neće moći samostalno disati. Pokušavala sam sama sebi priznati da je više nema na ovom svijetu i da tu samo leži njeno malo tijelo. Nije išlo – kazala je Jennifer.

Drhtavom rukom privila je Alicinu glavu na svoje grudi. Suze su se slijevale niz umorno lice i vlažile čelo na koje joj je majka utisnula poljubac.

– Govorila sam joj da sam na nju beskrajno ponosna, da je bila pravi borac i da se sada mora odmoriti. Osjetila sam njenu toplinu, a obrazi su joj postali ružičasti. Izgledala je kao beba koja spava – prisjeća se Jennifer. Kad su joj isključili aparat, Alice je, na nevjericu svojih roditelja i osoblja, počela samostalno disati.

Klikni like i pridruži nam se:

Nakon dvije i pol godine otkako se malena Alice spasila s ruba smrti, ponosna majka Jennifer prepričala je kako se osjećala kada je djevojčica otvorila oči.

– Bili smo presretni! Osjećali smo da svjedočimo čudu – rekla je Jennifer.

Malena Alice još osjeća posljedice moždanog udara i bolesti, ali živa je! Jedna joj je noga kraća od druge zbog čega treba pomoć pri hodanju te ponovno uči govoriti i pohađa posebnu školu.

– Svaki korak je razlog za slavlje. Uči brojiti. Vozi se na posebno prilagođenu biciklu, njene slike krase zid, a njen smijeh ispunjava kuću. Suprug Phil i ja zovemo je našim malim čudom i sretni smo što je s nama – kaže Jennifer.

Preuzeto s portala Dnevno.hr