Trostruki svjetski biciklistički prvak Peter Sagan na ovotjednoj je općoj audijenciji poklonio papi Franji svoj bicikl obojen u vatikanske boje, kao i potpisanu majicu koja se dodjeljuje osvajaču prvenstva.

Iako je vjerojatno htio iskoristiti priliku kako bi zamolio Papu da moli za njega, Sveti Otac ga je preduhitrio te prvi zatražio molitvu od Sagana, što je on rado prihvatio:

“Odgovorio sam da ću to zasigurno učiniti. Papa se moli za svakoga od nas, za cijeli svijet, a to znači da treba snagu. Snaga koja dolazi od toga da se drugi mole za njega.”

U Vatikan je poveo i svoju obitelj, te otkrio kako se prije nastupa uvijek pomoli, a to učini zajedno sa svojim ocem, ako je on u tom trenutku kraj njega.

Na društvenim je mrežama podijelio radost ovog susreta sa svojim prijateljima te istaknuo kako nikada neće zaboraviti “ovo jedinstveno životno iskustvo”.

S obzirom na to da je Papa poklonio Lamborghini kojeg je nedavno dobio, možda mu ovaj bicikl dođe kao dobra zamjena. Posebice zato što je i sam prije nekoliko godina savjetovao buduće svećenike da izbjegavaju skupocjene automobile i pohvalio one koji koriste bicikl.

https://www.youtube.com/watch?v=ChYvfzHNeOk

Ivo Džeba | Bitno.net