Kevin Cook, američki student teologije iz savezne države Kentucky, i njegova supruga Nicole već dugo se vremena mole za dijete. Nakon što je Nicole prije godinu i pol imala spontani pobačaj, pokušavali su ponovno dobiti dijete, ali bezuspješno.

Prije nekog vremena, počeli su razmišljati o posvajanju. Kontaktirali su agencije, pri čemu su na pameti imali posvajanje djeteta koje bi u suprotnom slučaju bilo ubijeno u abortusu. Nisu se zaustavili samo na kontaktu s agencijama. Krajem prošlog mjeseca došli su ispred klinike za pobačaje u gradu Lexingtonu i stajali tamo s natpisima: “Bog voli tebe i tvoju bebu!” i “Molim te, ne idi na abortus, mi ćemo posvojiti tvoje dijete…”.

Tamo ispred agencije, ljudi su im se smijali i vrijeđali, ali njihov postupak odjeknuo je i na pozitivan način ne samo stvarnim nego i virtualnim svijetom. Fotografija objavljena na društvenim mrežama došla je do velikog broja ljudi. Nicole i Kevin dobili su poziv od nekoliko desetaka žena koje su im rekle kako su zbog njihove poruke odlučile promijeniti odluku o abortusu. Kevin i Nicole znaju da ne mogu posvojiti svu djecu, posvojit će ih dvoje i rade na tome, ali istodobno pomažu svim onim ženama koje su im se javile da umjesto abortusa i ubojstva djeteta odaberu kontakt s agencijom za posvajanje.

“Stotine žena nam se javilo kako bi radije dale dijete na posvajanje nego ga abortirale, ali ne znaju kako to napraviti. Ono što sada radimo jest pomaganje tim ženama da stupe u kontakt s agencijama za posvajanje. Jedan od načina kako se boriti protiv abortusa jest ponuditi trudnicama konkretnu pomoć koja može biti alternativa smrti bebe… Naša molitva jest da agencije za posvajanje budu zatrpane pozivima majki koje umjesto abortusa žele dati djecu na posvajanje”, napisao je na svom blogu Kevin Cook.

Nekoliko dana nakon što je objavio na društvenim mrežama svoj apel, jedna žena ga je prepoznala na njegovu radnom mjestu (Kevin radi u dućanu), prišla mu i rekla kako je njezina prijateljica odlučila odustati od abortusa nakon što je vidjela status Cookovih. Rodit će dijete i dat će ga na posvajanje jednom bračnom paru koji je upoznala.

Goran Andrijanić | Bitno.net