Prihvativši poziv šeika Mohammeda bin Zayeda Al Nahyana, prijestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, papa Franjo će od 3. do 5. veljače sljedeće godine posjetiti Abu Dabi, te sudjelovati na Međunarodnom međureligijskom susretu o „Ljudskom bratstvu“ – izvijestio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke. Taj je Papin posjet također odgovor na poziv Katoličke Crkve u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Papa Franjo je izabrao ime svetoga Franje Asiškoga, sveca koji je bio sjajni primjer koji je stavio u praksu riječi Isusa Krista: „Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!“ (Mt 5,9). Božji mir ozdravlja u čovjeku svaki oblik neprijateljstva i prati Radosnu vijest Isusa Krista o Bogu koji je pomirio sa sobom svijet. Tema je uzeta iz Molitve za mir svetoga Franje, a izražava molitvu kako bi posjet pape Franje Ujedinjenim Arapskim Emiratima na poseban način ulio Božji mir u srce svih ljudi dobre volje.

Na logu toga Papina putovanja prikazana je golubica s maslinovom granom. Golubica je ocrtana bijelom i žutom bojom, koje prikazuju boje vatikanske zastave. Boje zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata prikazane su na golubičinu tijelu, a simboliziraju to da Papa tu arapsku zemlju posjećuje kao glasnik mira.

Foto: Vatican News

Vatican News | Bitno.net