Argentinka Natty Hollmann de Petrosino na početku svojih dvadesetih živjela je punim plućima. Ili je barem tako mislila. Radila je kao model i glumica te je osnovala obitelj s kojom je živjela u obalnom gradu Bajia Blanca. Sve se promijenilo kada je u dobi od 27 godina umalo preminula tijekom operacije uha kojoj je bila podvrgnuta zbog karcinoma, piše Aleteia.

Nakon toga je radikalno promijenila svoj životni put, prigrlila siromahe i počela se baviti humanitarnim radom. Zbog svojih humanitarnih aktivnosti, kojima se bavila više od 50 godina, postala je poznata u Argentini. U njezinoj rodnoj zemlji čak su je nazivali „argentinskom Majkom Terezijom“. Preminula je 26. srpnja 2021. godine u 81. godini života nakon bitke s koronom.

Natty Petrosino je 2009. godine bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir. Zanimljivo je da je 2013. primila poziv za susret sa Svetim Ocem u Rimu, na čemu je bila jako zahvalna, ali ga je odbila, jer je htjela ostati sa svojim siromasima.

„Argentinska Majka Terezija“ je nakon iskustva bliske smrti 1978. godine osnovala Hodočasnički dom svetog Franje Asiškog, u kojem se brinula o bolesnima i osobama s teškoćama. Prije 30 godina ovaj je dom prepustila biskupiji, a ona se posvetila pomaganju domorodačkih zajednica na sjeveru Argentine, s kojima je povremeno čak i živjela.

Natty Petrosino čak nije htjela zbog pandemije ostati kod kuće, pa je 2020. godine kažnjena zbog kršenja mjere o zabrani putovanja. Na tom putovanju, na koje se odlučila nakon osam mjeseci karantene, pomogla je pri jednom porodu. Beba je u majčinu trbuhu bila okrenuta na zadak, što je u nesigurnim uvjetima značilo da će porod biti kompliciran i rizičan, ali se dijete okrenulo u zadnji čas. Kada se u jednom intervjuu prisjetila ovog događaja, rekla je: „Hvala Isusu“, rečenicu koju je često ponavljala.

Svjedoci tvrde kako je neprestano zahvaljivala Bogu, a u svojim javnim nastupima otvoreno je govorila kako je u humanitarnom radu nadahnjuje upravo njezin Gospodin.