Festival

Na natječaj, koji traje od 18. prosinca 2014. do 2. veljače 2015. mogu se poslati nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute tematski prožete nadom Kristova uskrsnuća s potpisanim autorima glazbe, teksta i aranžmana.

Prijava za natječaj mora sadržavati oglednu demo snimku pjesme, koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Aranžman pjesme mora biti definiran, ali ne mora biti definitivan. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps.

Potrebno je dostaviti i tekst pjesme u Word formatu, kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web i sl.). Uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu povjerenika za mlade matične nad/biskupije.

Prijave se dostavljaju isključivo u digitalnom obliku; na CD-u na adresu: Hrvatska biskupska konferencija, za Uskrs fest, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb Ili elektroničkom poštom na adresu: uskrsfest.hbk@gmail.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 12. ožujka u 20.30 sati.

Organizacijski Odbor, u suradnji s autorima, zadržava pravo korekcije teksta i aranžmana ako to budu zatražili članovi stručne komisije. Sve izvođače na Uskrs festu 2015. pratit će zajednički instrumentalni sastav, a prateće vokale svaki izvođač dovodi sa sobom.

Informacije o natječaju mogu se dobiti na mail: uskrsfest.hbk@gmail.com.

Tiskovni ured HBK | Bitno.net