Natjecaj za Papa fest

Otvoren je natječaj za šesnaesti “Papa fest” koji će se održati 5. listopada u 19 sati u sportskoj dvorani na Bilankuši u Solinu.

Sastav sudjeluje na “Papa festu” s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute. Kod prijave svaka grupa treba priložiti dvije kopije notnog zapisa osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima; tekst pjesme u dvije kopije; trebaju biti uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana; treba poslati oglednu demo snimku pjesme na CD-u. Snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. U prijavi treba priložiti i kraću biografiju sastava ili samostalnog izvođača sa svim potrebnim podacima (gdje redovito pjeva, koliko godina nastupa, nastupi izvan župe, s kojim instrumentima izvodi odabranu pjesmu za “Papa fest” te koliko solista i pratećih vokala pjeva odabranu pjesmu, te adresu i kontakt tel./mob. odgovorne osobe).

Tekstovi pjesama moraju biti u potpunosti na hrvatskom jeziku osim izraza koji su univerzalnoga crkvenog-liturgijskog karaktera (npr. aleluja, hosana, shallom…). Na festivalu moraju nastupiti „u živo” solisti i prateći vokali uz glazbenu podlogu (matricu koja je studijski snimljena).

Pravo sudjelovanja na “Papa festu” imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi i samostalni izvođači koji se do kraja natječaja prijave organizatoru festivala na adresu: Župa Gospe od Otoka, don Vinko Sanader, Gospin otok 1, 21210 Solin (tel. 021/210-646).

Natječaj je otvoren od 1. veljače do 1. svibnja 2014.