Već čitav niz stoljeća katolici diljem svijeta mole devetnice kao sredstvo za produbljivanje svoga duhovnog života izražavajući štovanje Presvetoga Trojstva, Blažene Djevice Marije i svetaca ili moleći Gospodina za posebnu milost u različitim životnim potrebama. Radi se o razdoblju javne ili privatne molitve u trajanju od devet dana po uzoru na vrijeme između Uzašašća Kristova i Pedesetnice, tijekom kojega su Blažena Djevica Marija i apostoli u molitvi iščekivali dolazak Duha Svetoga. Ova omiljena pobožnost mnogim je vjernicima donijela utjehu i oraspoložila ih za dublji susret s Gospodinom u molitvi.

Upravo objavljena Velika knjiga devetnica koju je priredio Verbumov urednički tim, a objavila nakladnička kuća Verbum, na jednom mjestu sabire to duhovno blago pučke pobožnosti. Radi se o najvećoj i najpotpunijoj zbirci katoličkih devetnica na hrvatskome jeziku koja na više od 700 stranica sadrži više od 130 različitih devetnica.

U ovoj jedinstvenoj knjizi nalaze se tako najpoznatije katoličke devetnice koje se mole diljem svijeta, kao i sve omiljene devetnice u hrvatskom narodu: one Presvetom Trojstvu – Bogu Ocu, Isusu i Duhu Svetom, Blaženoj Djevici Mariji,  arkanđelima, anđelima i svecima, hrvatskim svecima i blaženicima te devetnice za duše u čistilištu. Osim toga, Verbumova Velika knjiga devetnica  sadrži i cijelo poglavlje s posebnim devetnicama u raznim životnim potrebama kao što su obrana od zloga, tjeskoba, depresija, smrtna agonija, oplakivanje voljene osobe, zdravlje duše i tijela, razne nevolje itd. Tomu su poglavlju pridodane i moćna devetnica Padre Pija Srcu Isusovu u svakoj potrebi, te čuvena „olujna“ devetnica sv. Majke Terezije u trenucima velike potrebe, za koju je svjedočila da je po njoj primila velike blagodati.

Kako Crkva preporučuje da vjernici pokušaju uskladiti našu privatnu pobožnost s liturgijskom godinom, devetnice su unutar pojedinih poglavlja poredane kronološki, u skladu s liturgijskim kalendarom, tako da prate spomendane, blagdane i svetkovine, a knjizi je pridodan i poseban kalendar devetnica koji ih smješta u točno određeno vrijeme godine.

Duhovnim blagom koje u sebi sadrži, Velika knjiga devetnica bit će svim vjernicima od pomoći u rastu u istinskoj vjeri, kao i u  iznošenju svojih vapaja, strahova, želja, svojih briga i svoje zahvale Gospodinu.

Velika knjiga devetnica dostupna je u svim knjižarama Verbum, te na web knjižari Verbum.hr, a više o knjizi saznajte na linku ovdje.