Kada je prije 800 godina asiški svetac sveti Franjo zasjao na nebu Crkve, malo tko je mogao i pomisliti da će njegovo svjedočenje evanđelja i njegova života za Krista toliko utjecati na Crkvu i svijet srednjega vijeka. Sveti Franjo i njegova braća obnovili su Crkvu i svijetu donijeli jedan novi pogled nade. Vođeni tim svojim identitetom obnovitelja, u nastojanju življenja svoje karizme prisutnosti među ljudima te želje za sudjelovanjem u obnovi Crkve i novoj evangelizaciji, mi hercegovački franjevački bogoslovi obnovili smo izgled svog portala fra3.net.

Novi fra3 projekt je na kojem je radila velika skupina ljudi proteklih šest mjeseci i sada, uz svetkovinu našeg serafskog oca Franje, pušten je u rad. Moderno uređen, tematski različit i sadržajno bogat – to su naša tri cilja oko kojih se trudimo i trudit ćemo se. Na portalu možete pronaći različite teme, od teologije i duhovnosti, preko tema vezanih za franjevaštvo, do intervjua i raznih drugih sadržaja. Cijeli svoj životni okvir, svoja razmišljanja i svoja nadahnuća želimo dijeliti sa svima vama, dragi čitatelji.

Crkva ne treba zaluđenih reformista, Crkvi su potrebni jednostavni svjedoci kakav je bio i sv. Franjo. Svjedoci su oni koji su kadri mijenjati Crkvu, jer najprije mijenjaju sebe i suobličuju se slici Sina Božjega. Mi želimo biti među vama upravo to, svjedoci radosnog poslanja i punine smisla. Zato vas radosno pozivamo da dođete na naš portal, da iz onoga što je nama Gospodin darovao kao nezasluženi dar pronađete nešto za sebe i za svoj duhovni rast. To je najbolji i jedini put obnove Crkve, obnove koje je Crkva potrebna iz dana u dan.

Mir i Dobro!

fra Antonio, urednik

Bitno.net