Foto: screenshot

“Tijekom svog posjeta Južnoj Koreji Papa govori o stvarima koje su važne za cijeli kontinent, a beatifikacija korejskih mučenika podsjeća nas na to kako su azijski kršćani tijekom povijesti bili spremni dati svoj život za Isusa Krista”, komentirao je Papin apostolski posjet metropolit Manile kardinal Louis Antonio Tagle.

Tagle, koji je zajedno sa svojim sunarodnjacima nazočio Azijskom danu mladih na kojem je bio i papa Franjo dao je izjavu za Radio Vatikan u kojoj je dao svoj sud o značaju posjeta rimskog biskupa.

“Svjedoci smo pastirske ljubavi Svetog Oca, ne samo prema Korejcima nego prema svim stanovnicima Azije. Činjenica da se susreo s mladima veliki je znak, imajući u vidu činjenicu da je Azija jako mlad kontinent, da dvije trećine njegova stanovništva čini mladež. Njegov dolazak i pružanje ruke mladima veliko je svjedočanstvo za cijelu Aziju. Druga tema o kojoj Papa stalno govori jest solidarnost i zajednica. Na našem kontinentu postoje veliko raslojavanje između bogatih i siromašnih i ta je tema za nas važna. Mislim da će njegove poruke izrečene ovdje imati i važne posljedice na podjele između Sjeverne i JUžne Koreje”, rekao je filipinski kardinal.

Metropolit Manile komentirao je i čin beatifikacije korejskih mučenika.

“Iako Crkva u Aziji nije brojna, svjesni smo činjenice da je upravo na ovom kontinentu tisuće ljudi dalo svoje živote za vjeru. Poteškoće koje proživljavaju kršćani u Aziji nisu nove. Takva je naša povijest. Crkva u Aziji ima slavnu prošlost, tradiciju, mučenike čija je krv proliven po azijskoj zemlji i predstavlja blagoslov za nju. I toga se prisjećamo kada gledamo ovu beatifikaciju”, poručio je kardinal Tagle.

G. An. | Bitno.net