‘Ovo je veliki korak i proširenje granica skrbi i brige za nerođenu djecu i njihove majke. Ovom aplikacijom stvaramo molitvenu mrežu, te mrežu potpore kako bi pomogli trudnicama suočenima s krizama’, rekao je nadbiskup Gomez

Na 41. obljetnicu sudskih presuda Vrhovnog Suda SAD-a, na temelju kojih je u Americi legaliziran pobačaj, nadbiskup Los Angelesa  Jose Gomez objavio je digitalnu aplikaciju kako bi mladim djevojkama i ženama koje prolaze kroz različite krize zbog trudnoće, bila pružena pomoć i podrška.

 – Ovo je veliki korak i proširenje granica skrbi i brige za nerođenu djecu i njihove majke. Ovom aplikacijom stvaramo molitvenu mrežu, te mrežu potpore kako bi pomogli trudnicama suočenima s krizama. Ova će aplikacija potaknuti katolike, ali i sve ostale ljude, osobito mlade, na uključivanje u ovo duhovno djelo molitve i izgradnje istinske kulture života u Los Angelesu, ali i u čitavoj našoj Naciji – izjavio je nadbiskup Gomez.

Nadbiskupa su na ovaj potez nagnali zastrašujući statistički podaci koje je objavio Institut Alan Guttmacher , a prema kojima se u Južnoj Kaliforniji dnevno izvrši 220 pobačaja.

Na javnom pokretanju aplikacije, uz nadbiskupa su bile i dvije žene koje i dan danas žale zbog onoga što su učinile.

– Nisam pobacila zbog slobode izbora, već zato što sam osjećala da nemam slobodu, da nemam izbora. Patila sam od depresije, anksioznosti i poremećaja u prehrani. Pobačaj nije „brzi popravak“, već život s posljedicama. Ne samo za majku, već za čitavu obitelj – riječi su Irene Beltran.

Svoje svjedočanstvo iznijela je i Estella Pina, koja je nakon pobačaja uz pomoć alkohola i droga nastojala potisnuti svoje osjećaje.

-Pokušavala sam samu sebe uvjeriti da se to nije dogodilo. Molila sam Boga za pomoć. Susrela sam se sa „pro-life“ pokretom i naučila više o „pro-life“ centrima te njihovoj skrbi za žene suočene s krizom u trudnoći. Nisam vjerovala da postoji nešto slično. Da sam prije znala, mogla sam donijeti drugačiju odluku – izjavila je Estella.

– Isus nas je poučio da je svaki ljudski život svet i Bogu dragocjen – od začeća do prirodne smrti… Isus nas je toliko ljubio da je poput nas došao ovaj svijet – provevši devet mjeseci u utrobi majke i rođenjem iz majčinske ljubavi… Želimo iskoristiti sve kako bismo pomogli našim sestrama u potrebi i izgradili Ameriku u kojoj će svako dijete biti dobrodošlo i ljubljeno – istaknuo je nadbiskup Gomez.

Aplikacija obuhvaća 78 centara za pomoć trudnicama koji djeluju na području Južne Kalifornije.

M. V.