Muftija Saudijske Arabije: Sve kršćanske crkve na Arapskom poluotoku treba porušiti

Indijski kršćani osuđuju izjavu velikoga muftije Saudijske Arabije o tome da valja porušiti sve kršćanske crkve na Arapskom poluotoku.

Arabija

U biskupijama će se Sjedinjenih Američkih Država 20. svibnja održati godišnja Kampanja za katoličku komunikaciju, odnosno posebno skupljanje priloga u prigodi Svjetskoga dana obavijesnih sredstava. Ustanovljena 1979. godine, kampanja služi kako bi se financirale obavijesti, informativne službe, dokumentarni filmovi, te posebni programi o vjerskim temama koje prenosi više televizijskih i radijskih lanaca. Polovicu prikupljenih sredstava zadržavaju biskupije koje tako financiraju vlastite publikacije i produkcije. Druga je polovica pak namijenjena nacrtima koje Biskupsko povjerenstvo ostvaruje u Sjedinjenim Državama i u inozemstvu.

Indijski kršćani osuđuju izjavu velikoga muftije Saudijske Arabije o tome da valja porušiti sve kršćanske crkve na Arapskom poluotoku. Sveopće indijsko kršćansko vijeće navodi da u zemljama na Arapskom poluotoku ima gotovo tri i pol milijuna ljudi koji su došli iz Indije i Filipina i mnogi su od njih kršćani. I nije riječ tek o radničkom stanovništvu nego ima i stručnjaka na svim područjima, od tehnike do medicine. (rv/bitno.net)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno: 9. svibnja 2012.

Možda vam se svidi