Papa

Da kršćanske zajednice Bliskoga Istoka, često diskriminirane, prime od Duha Svetoga snagu vjernosti i ustrajnosti – je misijska molitvena nakana Svetoga Oca za siječanj. Papa ponovno svoje misli upravlja kršćanima na Bliskom Istoku, a ta Papina blizina ima vrlo veliko značenje za vjernike na tom području – kako je u telefonskom razgovoru za našu radijsku postaju istaknuo msgr. Shlemon Warduni, pomoćni bagdadski biskup.

Podsjetivši na brojne Papine izraze ljubavi i naklonosti prema cijelom Srednjem Istoku, i ne samo prema kršćanima, među kojima je i njegov pohod Libanonu i njegova poruka mira, biskup je istaknuo da je Sveti Otac više puta napomenuo kako se područje Srednjega Istoka, područje na koje je došao Krist, pokušava isprazniti od kršćanske nazočnosti. Ali, kako kaže Sveti Otac, sigurni smo da se to neće dogoditi, jer Dijete Isus to neće dopustiti – rekao je biskup te se osvrnuo na svjedočanstvo kršćana na Bliskom Istoku.

Naše je svjedočanstvo u tomu da se hvatamo za Krista, Našega Gospodina; da uzimamo dobar primjer od Njega, koji je blaga i ponizna srca, te da slušamo Njegove riječi koje kažu: Ne bojte se; ja sam s vama sve do kraja svijeta. On koji je ustanovio Crkvu, on će uvijek biti s nama. Stoga smo spremni dati i svoj život, i biti ustrajni u vjeri kako bismo svjedočili Krista, Kralja mira – istaknuo biskup Warduni.(rv/bitno.net)