Novovjenčani par iz turskog grada Kilisa odlučio je odustati od svadbenog veselja, te novac koji je obitelj uštedjela u tu svrhu potrošiti na hranu za oko 4000 izbjeglica iz Sirije, prenijele su agencije.

Fethullah Üzümcüoğlu and Esra Polat vjenčali su se prošli tjedan u gradu koji leži na granici sa Sirijom i trenutačno je utočište za desetke tisuća izbjeglica iz ratom poharane Sirije. Otac mladoženje Ali Üzümcüoğlu volonter je humanitarne organizacije Kimse Yok Mu i medijima je ispričao kako mu se činilo potpuno neprilično da organizira bogatu svadbu za sina u situaciji kada je grad prepun ljudi koji doslovno gladuju. Smatrao je kako bi novac za svadbu trebalo potrošiti na izbjeglice i pitao je sina za pristanak.

“Sin je pristao i jako sam sretan zbog toga. Započeo je svoje novo životno putovanje s jednim potpuno nesebičnim činom”, rekao je otac.

Bračni par je sudjelovao u hranjenju izbjeglica, a humanitarna organizacija Kimse Yok Mu objavila je fotografije mladog para u svečanoj opravi kako dijele hranu izbjeglicama.

imrs

Fotografije koje su ovjekovječile doista nadahnjujući i plemenit način na koji je turski par počeo svoj bračni život ubrzo su postale hit na internetu.

Podsjetimo, Turska je pružila sklonište za preko milijun izbjeglica iz Sirije.

G. An. | Bitno.net