Brantly

– Danas je čudesan dan. Presretan sam što sam živ, zdrav i zajedno sa svojom obitelji – prve su riječi dr. Kenta Brantlyja, američkog liječnika-misionara koji se nakon više od dva tjedna liječenja uspješno oporavio od virusa ebole.

Podsjetimo, dr. Brantly je „na Božji poziv“, kao član kršćanske humanitarne organizacije Samaritan’s Purse, zajedno sa svojom suprugom Amber, također liječnicom, i dvoje djece otišao u Liberiju kako bi služio stanovnicima ove afričke države. Ondje je u nezapamćenoj epidemiji ebole i sam obolio, nakon čega je pod posebnim mjerama zaštite prebačen u bolnicu Sveučilišta u Atlanti.

– U srijedu, 23. srpnja, probudio sam se s osjećajem slabosti i moj se život neočekivano preokrenuo kad mi je dijagnosticirana ebola. Dok sam idućih devet dana ležao u svom krevetu u Liberiji, gubeći sve više snagu i zdravlje, molio sam Boga da mi pomogne biti vjeran čak i u bolesti, te da se – bilo u mojem životu ili u smrti – On proslavi – prisjetio se dr. Brantly i zahvalio svima koji su diljem svijeta molili za njegovo ozdravljenje.

– Ne mogu vam dovoljno zahvaliti na vašim molitvama i podršci, ali mogu vam reći da služim Bogu koji je vjeran i koji uslišava molitve – rekao je ovaj 33-godišnji liječnik.

Svoju zahvalnost izrazio je i liječničkom timu koji je brinuo za njegovo zdravlje, te misionarskoj organizaciji Samaritan’s Purse, naglasivši kako mu je Bog po njihovu djelovanju spasio život. Naravno, nije zaboravio ni svoju obitelj, prijatelje i crkvenu zajednicu kojima je zahvalio na molitvama i potaknuo ih da i dalje mole za narod Liberije i Zapadne Afrike koji prolaze kroz najtežu epidemiju ebole u povijesti.

Dodajmo kako se i njegova suradnica, 60-godišnja misionarka Nancy Writebol koja je kao i dr. Brantly u Liberiji oboljela od ebole, također  uspješno oporavila. U izjavi njezina muža Davida stoji kako je „u svojoj borbi, Nancy proživjela mračne trenutke straha i osamljenosti, ali i osjećaje dubokog mira i Božje blizine koji su joj davali utjehu… Njezin odlazak iz bolnice moćno je svjedočanstvo Božje milosti u vremenima potrebe“.

Franklin Graham, predsjednik Samaritan’s Pursea, također je zahvalio Bogu, te istaknuo kako su vjera ovih misionara i njihovo suosjećanje s afričkim narodom izvanredan primjer svim ljudima.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net