Žene često ne znaju što žele, kažu tako često muškarci.

No ti znaš Gospodine što žene žele!
Hoćeš li nam pričati o tome?

Zašto ih tako duboko cijeniš? Što vidiš u njima, tim mladim ili starim našminkanim čovječicama? Koju tajnu znaš o njima? Što je to u ženama Gospodine, da te tako rado služe? Što ih to tako silno kod Tebe ostvaruje? I što one gledaju u Tebi – pripremajući ti obroke, pomazujući ti noge, otvarajući ti srce, dopuštajući Ti da ih posve otkupiš, da prodreš u njihove dubine.. Što to žene rade oko tebe, dok muškarci mudruju?

Hoćeš li nam govoriti o tome tko su to žene?

Hoćeš li nam reći Gospodine, zašto ženu raduje davanje? Kako to da tako dobro poznaje sebedarje? Zašto joj jedino život položen i odslužen za drugoga, srce sasvim ispunja? Tko nam laže danas o ženama Gospodine, i zašto? Propadaju li Gospodine sve one teorije o ženi koje njeno dostojanstvo polažu u nešto drugo, nešto izvan njenog srca, i jesi li doista njeno veliko srce stvorio baš za davanje?

Govori nam još o ženi, Gospodine! Odakle joj te suze tople i iskrene, kako to da ima mjesta u njenom srcu za cijeli svijet, za svakog čovjeka? Zašto si joj ponudio najdostojanstveniji posao od svih – roditi novoga čovjeka, život donijeti, nježno ga milovati, pratiti ga ljubavlju u njegovom mladom stasanju?

I reci nam, ako smijemo znati – zašto je žena uvijek na kraju glavna, Gospodine? I kako to da tim tihim pogledom pomiče granice? I što to u njoj razoružava vojnike, što to kroz nju tako milo govori da se bacaju puške, ostavljaju zločini, da se zavoli mir i hrabro podižu životi i nove nade? Jesu li one na poseban način Tvoje glasnogovornice Gospodine? Jesu li to Tvoje tajne agentice?

(preuzeto od Skac Palma)

U organizaciji Studentskoga katoličkog centra Split u petak 18. rujna održat će se misa za mlade u crkvi Gospe od Zdravlja. Misu će predvoditi don Tomislav Čubelić, a animirati VIS Konkatedrala.

RASPORED:
• 20:00 – prilika za ispovijed
• 20:30 – Misa mladih
• 21:30 – klanjanje pred Presvetim

SKAC_ST | Bitno.net