Foto: FlickrOsnivač Facebooka Mark Zuckerberg izjavio je kako su ga određene poteškoće u posljednje vrijeme potaknule da razmišlja o smislu života. Ovaj milijarder je u posljednjih nekoliko godina suočen s pitanjima u vezi s manipulacijama s nabavkom podataka u oglašavanju na njegovoj društvenoj mreži.

„Posljednje godine nisu bile jednostavne. Postao sam puno religiozniji“, izjavio je prošloga tjedna na Silicon Slopes Tach Summitu, donosi Faithwire. Tom prilikom je izjavio da u trenutku kada život postane težak, čovjek se počinje pitati „postoji li nešto veće od nas samih“.

„Svi mi imamo potrebu osjećati se dijelom nečega što je veće od nas. Posao je važan… ali na kraju dana svi smo samo ljudi koji trebaju obitelj, prijatelje i zajednicu“, tvrdi. Marc Zuckerberg se prije deklarirao ateistom, ali u posljednje vrijeme sve češće pokazuje simpatije prema vjeri.

Prije dvije godine nekoliko je mjeseci putovao Amerikom i upoznao brojne voditelje različitih vjerskih zajednica. Prilikom posjeta jednoj baptističkoj crkvi izjavio je kako Crkva društvu pruža važnu socijalnu strukturu.

Inače, osnivač Facebooka odrastao je u židovskoj obitelji. Na direktno pitanje smatra li se ateistom, prije tri godine je odgovorio: „Rođen sam kao Židov i u jednom periodu života sam propitkivao stvari. Ali, sada vjerujem da je vjera jako važna.“

Rašeljka Zemunović | Bitno.net