Otac malene Mile Rončević, djevojčice koja je početkom mjeseca otputovala na liječenje u SAD, za 24sata je potvrdio kako djevojčica neočekivano dobro napreduje.

„MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži kod Mile je manji od 0,1 posto (stvar skaliranja tj. osjetljivosti testa – možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje“, izjavio je Marin Rončević.

Riječanin je zatim objasnio kako su rezultati „ispod 10 posto super, ispod 5 posto odlični, a ovi su nevjerojatni“. Zatim je istaknuo: „To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima…“

Prije puta u Ameriku MRD je bio 88 posto, zatim se spustio na 50 posto, a sad iznosi 0,1 posto. Djevojčicu sada čeka transplantacija koštane srži.

“Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. Mila izgleda super i njeno stanje je odlično”, izjavio je otac za 24sata.

Milin otac se na Facebooku također zahvalio dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju, ali i onima koji su omogućili da djevojčica dobije ovu priliku.

Podsjetimo, za Milino liječenje je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Djevojčica se liječi u Children’s Hospital of Philadelphia, gdje se o njoj brinu majka, otac i liječnička ekipa koju predvodi vrhunski dr. Richard Aplenc.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net