U petak 22. svibnja u 19 sati u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu održat će se tribina o djelovanju Marijinih obroka, međunarodnoj karitativnoj udruzi koja svakodnevno hrani blizu milijun djece u najsiromašnijim zemljama svijeta. O svojem iskustvu rada s Marijinim obrocima u Ekvadoru govorit će s. Lenka Čović, redovnica i misionarka rodom iz Srinjina.

Marijini obroci Hrvatske osnovani su 2009. godine, te zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani više od 10 000 djece za koje se brinu hrvatski podupiratelji. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili pronaći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači ne samo da mogu preživjeti već mogu i učiti, napredovati i sa svojim obiteljima imati nadu u bolje sutra.

Budite i vi dio Marijinih obroka jer vaša djela ljubavi i mali dobrotvorni prilozi mogu spasiti i promijeniti mnoge živote na bolje.

Bitno.net