U mađarskom gradu Gyula u ponedjeljak 6. veljače započinje VI. europsko svećeničko prvenstvo u malom nogometu. Na prvenstvu koje traje do 10. veljače najavljeno je sudjelovanje nogometnih svećeničkih reprezentacija iz Austrije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i domaćina Mađarske.

Gyula

Na prvenstvu će također prema najavama prvi put sudjelovati i tri biskupa, i to dvojica biskupa članova mađarske reprezentacije: biskup biskupije Szeged-Csanad Laszla Kiss-Riga i pomoćni biskup biskupije Eger Ferenc Palanki, te iz Slovačke grkokatolički biskup Košica Milan Chautur. Prvoga dana, 6. veljače, u 18 sati sudionici će sudjelovati u koncelebriranom misnom slavlju. Svečanost otvorenja održat će se u utorak 7. veljače u 9.30 sati, nakon čega slijedi zajednička misa. Natjecanja po skupinama A i B održat će se u poslijepodnevnim satima.

U srijedu 8. veljače predviđeno je razgledavanje grada i posjet Szegedu, a natjecanja za 5. do 10. mjesta te finalna natjecanja održat će se u četvrtak 9. veljače u poslijepodnevnim satima. Utakmica za prvo mjesto održat će se na gradskom stadionu, nakon čega slijedi svečano zatvaranje prvenstva. (ika/bitno.net)