PISMO GRADONAČELNIKA

Mađari Francuzima: Ne želite kip sv. Ivana Pavla II.? Šaljite ga nama, bit će nam čast postaviti ga…

“Ako Francuska, koja sebe smatra za državu koja njeguje slobode, ne želi spomenik Ivanu Pavlu II., mi ćemo sa zadovoljstvom pronaći mjesta za njega u našem gradu”

statue-jean-paul-2-9gf43

Foto: lagauchematuer.fr

Naš portal već je pisao o odluci francuskog suda koji je zapovjedio vlastima u gradiću Ploermelu da uklone spomenik sv. Ivanu Pavlu II., jer je, kako su presudili, njegovo postavljanje na javnom mjestu ugrozilo laičnost te države. Sada se u cijeloj priči pojavio novi čimbenik.

“Ako Francuska, koja sebe smatra za državu koja njeguje slobode, ne želi spomenik Ivanu Pavlu II., mi ćemo sa zadovoljstvom pronaći mjesta za njega u našem gradu”, napisao je gradonačelnik mađarskog grada Tate gradonačelniku Ploermela u pismu čiji je sadržaj prenijela poljska redakcija Radio Vatikana.

Jozsef Michl, kako je ime mađarskog gradonačelnika, napisao je i kako je “skandalozno da se u XXI. stoljeću donose takve odluke”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Francuska očito ima problema s kršćanskim korijenima Europe”, poručio je Michl i dodao kako će “s radošću” postaviti spomenik Pape na trgu koji nosi njegovo ime, u gradiću na sjeverozapadu Mađarske.

Inače, gradonačelnik Ploermela Patrick Le Diffon najavio je ranije kako će iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi spriječio uklanjanje spomenika.

G. An. | Bitno.net


Objavljeno: 20. svibnja 2015.

Možda vam se svidi