10983078_10204228516168692_1808180632_o

Igrajući se na zaleđenom jezeru St. Louise, trojica četrnaestogodišnjaka propala su kroz led i završila u vodi. I dok su dvojicu spasilačke službe pronašle na sigurnom, treći dječak, John Smith, još uvijek je bio pod vodom. Izvlačenje unesrećenog dječaka čije srce više nije odavalo znakove života trajalo je dugih 15 minuta, a na putu do bolnice liječnici su njegovo beživotno tijelo uzaludno pokušavali oživjeti.

– Sjećam se kako mu je posljednja izmjerena temperatura bila 31 stupanj, što je ukazivalo na vrlo slabe, nikakve šanse za preživljavanje – prisjeća se dr. Kent Sutterer.

Nakon što su još 27 minuta nastojali oživjeti nesretnog dječaka, liječnici su proglasili smrt i pozvali Johnovu majku kako bi joj priopćili tragičnu vijest.

A tada, dogodilo se nešto nevjerojtno! Ulazeći u sobu u kojoj se nalazio njezin četrnaestogodišnji sin, njegova je majka počela glasno moliti!

– Ne znam više što sam točno rekla, ali sjećam se kako sam izgovorila sljedeće riječi:’Sveti Bože, molim te pošalji svoga Svetog Duha da spasi mojega sina. Hoću svoje dijete, molim te spasi ga!“ – prepričava dječakova majka Joyce Smith.

Toga trenutka dogodilo se nešto čudesno! Dječakovo je srce počelo kucati.

– ‘Imamo puls! Imamo puls!’ Vikali su liječnici – prisjeća se presretna majka.

– Njegovo je srce poskočilo po Duhu Svetom koji je čuo molitve njegove majke – smatra dr. Sutterer.

Iako su dječakove šanse za preživljavanje bile veće zbog hladnoće vode u kojoj se nalazio, liječnici ipak tvrde kako je u ovom slučaju riječ o pravom čudu, s čime se slaže i dječakova obitelj.

Njihovo razmišljanje dijeli i John koji svoju zahvalnost izražava liječnicima, ali na prvom mjestu Bogu.

– Zahvaljujem Bogu što sam živ, a za to postoji i razlog! Zato ću čitav svoj život vjerno slijediti ono što je Bog predvidio za mene! – rekao je četrnaestogodišnji dječak.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net