Jedna od najvećih svjetskih prehrambenih kompanija, američki Kellogg, nedavno je izdala novo ‘LGBT tematizirano’ pakiranje svojih pahuljica usmjerenih prema djeci naziva All together (Svi zajedno).

Cilj ovog posebnog izdanja koje u jednoj kutiji objedinjuje šest različitih Kelloggovih proizvoda je promovirati raznolikost i prihvaćanje “bez obzira koga volite”.

“Svi pripadamo zajedno. Zato su prvi put u povijesti naše slavne maskote i pahuljice ponuđene isključivo zajedno u istoj kutiji za All together pahuljice. To je simbol prihvaćanja bez obzira kako izgledate, odakle dolazite ili koga volite”, poručuju na Kelloggovoj službenoj stranici.

Američki prehrambeni div je objavio i kako im je u sklopu nastajanja ovog proizvoda službeni partner bila kontroverzna LGBT udruga GLAAD s kojom žele proslaviti Dan Duha, koji su opisali kao “najveću i najprepoznatljiviju kampanju protiv bulinga u svijetu tijekom koje milijuni nose ljubičasto kako bi ustali protiv bulinga i podržali svijet koji će biti otvoreniji prema LGBTQ mladeži”.

U razgovoru za Pink News, glavna tajnica za različitost u Kelloggu, Priscilla Koranteng, izjavila je kako su u toj kompaniji “čvrsto predani ravnopravnosti i uključivosti na radnome mjestu, tržištu i zajednicama u kojima radimo i živimo”, dodavši kako su već dugo “saveznici i podupiratelji LGBTQ zaposlenika, njihovih obitelji i zajednice”.

Kellogg će u sklopu partnerstva GLAAD-u za njegov rad donirati 50 tisuća dolara, a kako bi se ta sredstva prikupila, svoj će novi proizvod prodavati po cijeni od nemalih 19,99 dolara (oko 135 kuna).

Ivo Džeba | Bitno.net