Krzysztof Charamsa

Otac Krzysztof Charamsa, bivši suradnik Kongregacije za nauk vjere koji je uoči Sinode o obitelji izjavio da je gay i živi u partnerskom odnosu s muškarcem, razriješen je svećeničkih dužnosti, objavila je Biskupija Pelplin.

Kako stoji u priopćenju, biskup Ryszard Kasyna pozvao je oca Charamsu na pokajanje i povratak istinskom crkvenom učenju, međutim do pokajanja nije došlo.

„Biskup Pelplina je, u skladu s odredbama Zakonika kanonskog prava, 17. listopada stavio pod suspenziju oca Krzysztofa Charamsu koja uključuje zabranu obavljanja svećeničke dužnosti i nošenja svećeničke odore“, stoji u priopćenju.

Međutim biskup Kasyna naglasio je kako je suspenzija „poziv na pokajanje“ te se „može opozvati“ u slučaju da se svećenik pokaje i počne živjeti u skladu s pravilima.

Biskup je na kraju priopćenja pozvao sve vjernike i svećenike na molitvu za oca Krzysztofa Charamsu.

Podsjećamo, otac Charamsa javno je prozvao crkvenu hijerarhiju zbog institucionalizirane homofobije izjavivši pritom kako je „istospolna ljubav oblik obiteljske ljubavi, ljubav kojoj treba obitelj“ otvoreno odbacivši nauk Crkve o homoseksualnosti.

Tino Krvavica | Bitno.net