NOVO NASILJE

Koptski svećenik ubijen nožem dok je hodao ulicama Kaira

“Zašto svećenik ne može sigurno hodati ulicama Kaira?”

Ubijeni svećenik o. Samaan (desno) snimljen nedavno s koptskim papom biskupom Tawadrosom. Foto: The Catholic Herald.

Svećenik Koptske pravoslavne Crkve o. Samaan Shehata ubijen je jučer dok je šetao siromašnom četvrti Kaira, izvijestile su agencije.

Riječ je o novom napadu na koptske kršćane, egipatske manjine koja je na udaru terorista već dulje vrijeme.

Egipatska policija izvijestila je kako je ubojica zabio nož u glavu mladome svećeniku i zatim pobjegao. Kasnije je uhićen, ali mediji još nisu izvijestili o mogućem motivu ubojice.

Tekst nastavlja ispod oglasa

The Catholic Herald prenio je izjavu koptskog biskupa u Velikoj Britaniji Angaelosa koji je rekao kako je ubijeni svećenik bio u posjetu svojoj obitelji u Kairu. Svećenik koji je inače u službi u gornjem Egiptu, prikupljao je i tijekom posjeta pomoć za siromašne u svojoj župi.

Biskup je rekao i kako ovo ubojstvo pokreće niz pitanja te opisao okolnosti smrti o. Shehata.

“Zašto svećenik ne može sigurno hodati ulicama Kaira? Zašto ga mora goniti čovjek s nožem u ruci, a nema nikoga da mu pomogne? Zašto je, sav u krvi, morao čekati sat vremena na dolazak hitne pomoći koja mu nije pomogla niti kada je došla? Zašto policija, kada je došla na mjesto ubojstva, nije osigurala mjesto i uzela forenzičke dokaze za jednu ozbiljnu istragu?”

Koptski kršćani vjerska su manjina u Egiptu. Islamistički teroristi udarali su na njih u nizu napada koji su od prosinca prošle godine ubili preko 100 ljudi.

Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 13. listopada 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi